web analytics

0733 371 331 office@CErapid.ro

Menu
CErapid.ro

prezinta:

CE ESTE CERTIFICATUL ENERGETIC?

Certificatul de Performanta Energetica este un document tehnic, oficial, cu caracter informativ, care atesta performanta energetica a cladirii,  precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de Performanta Energetica. Tot in Certificatul de Performanta Energetica se regasesc consumurile de energie necesare cladirii, sau unitatii de cladire, pentru a putea fi mentinute conditiile optime de confort.

PRIN CE SE CARACTERIZEAZA CERTIFICATUL ENERGETIC?

Un certificat de performanta energetica detaliaza caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia (incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica si iluminat artificial) rezultate din analiza energetica si termica.

DE UNDE OBTIN CERTIFICATUL ENERGETIC?

Certificatul de Performanta Energetica se poate obtine de la un Auditor Energetic atestat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

CAT ESTE VALABIL CERTIFICATUL ENERGETIC?

Durata de valabilitate Certificatului de Performanta Energetica este de 10 ani de la data emiterii.

DE CAND E OBLIGATORIU SA AI CERTIFICAT ENERGETIC?

Obligativitatea certificatului energetic a fost introdusă incepand cu data de 20 iulie 2013 prin Legea 159/2013, în Monitorul Oficial, pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind Performanţa Energetică a clădirilor.

LA CE FOLOSESTE CERTIFICATUL ENERGETIC?

a)    Vanzare-cumparare – contractual de vanzare-cumparare al unui apartament sau al unei cladiri trebuie sa fie insotit de Certificatul Enrgetic. Vanzatorul este cel care se ingrijeste de intocmirea Certificatului Energetic si trebuie sa inmaneze cumparatorului ( noului proprietar ) in original Certificatul Energetic. Contractul de vanzare-cumparare este considerat nul fara Certificatul Energetic atasat. b)    Inchiriere – contractual de inchiriere al unui apartament sau cal unei cladiri trebuie sa fie insotit de Certificatul Enrgetic. Proprietarul este cel care se ingrijeste de intocmirea Certificatului Energetic si trebuie sa puna la dispozitia chiriasului un exemplar al Certificatului Energetic. Contractul de inchiriere este considerat nul fara Certificatul Energetic atasat. c)    Receptie la terminarea lucrarilor – la finalizarea lucrarilor de constructive a unei cladiri trebuie intocmit un Certificat Energetic care se va atasa la Cartea Constructiei aferente acelei cladiri. Cartea Constructiei a unei cladiri este considerate nula fara Certificatul Energetic atasat.

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins

Call Now Button